pa barem nakratko...

Kakvo nas vrijeme očekuje od sutra ili ćemo opet brojati štetu?

Objavljeno: 25.06.2017. 21:14

Zadnja izmjena: 25.06.2017. 21:14

Foto: Arhiva

Prvi dani kalendarskog ljeta donijeli su u mnogim mjestima i prve temperature iznad vrlo vrućih 35°C. Ta je granica u četvrtak 22. lipnja dosegnuta ili prijeđena kod nas u Varaždinu, ali i u Sisku (35.0°C).

Naravno, kao što već znamo, ove visoke temperature i sparina donijele su brojne probleme u našem kraju, što zbog nevremena koje je trgalo stabala, što do tuče koja je napravila veliku štetu.

Ovakav tjedan je, nadamo se ipak iza nas. U naredna 5 dana očekuje nas temperatura do 30-tak stupnjeva, osim za utorak kada se predviđa, prema najavama DHMZ-a, maksimalna temperatura za ovaj tjedan i to do vrućih 34 stupnjeva. Najniža jutarnja temperatura biti će ugodnih 14 stupnjeva, a maksimalna 20. Kiša se tek očekuje u četvrtak.

Nepovoljne biometeorološke prilike, osobito u unutrašnjosti Hrvatske, uzrokovane visokim temperaturama mogu kod meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovati stres na organizam. Preporuča se izbjegavati izlaske u najtoplijem dijelu dana, zaštititi se od UV zračenja i uzimati dovoljno tekućine.

Komentari