Lidrano

Kamenička Osnovna škola ugostila 70 mladih glumaca, pjesnika i novinara

Objavljeno: 15.02.2016. 12:11

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:04

Foto: Grad Lepoglava

Na smotri je predstavljeno 28 literarnih radova, šest samostalnih novinarskih radova, sedam pojedinačnih scenskih nastupa i osam scenskih skupnih nastupa. Sudjelovalo je ukupno 70 učenika.

- Iako danas volimo kazati kako klinci puno previše vremena provode pred mobitelima, računalima i tabletima, LiDraNo je ipak dokaz kako u njima još uvijek ima dovoljno mašte i kreativnosti za scenski nastup te pisanje i izvođenje literarnih djela. Volim tu lirsko-romantičnu crtu kod ljudi, a zaista mi je drago što mogu biti s vama jer mi jedino vi, LiDraNovci možete pokazati onu iskrenu bezbrižnost odrastanja, želju i nadanje u obogaćivanje saznanja i spoznaja, ali i poticaj za daljnje stvaranje. Vaša vječita težnja da se riječju, govorom, kretnjom i izrazom lica dočaraju naše misli, osjećaji i snovi baš čine LiDraNo posebnim - kazao je otvarajući ovogodišnji LiDraNo susret u Kamenici zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Prema odlukama prosudbenih povjerenstava u pojedinačnim scenskim nastupima pravo nastupa na županijskoj smotri izborili su Ines Leskovar iz OŠ Gustav Krklec iz Maruševec, Marko Maček iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice te Karla Mesec i Tena Kralj iz OŠ Ante Satrčevića iz Lepoglave.

U skupnim scenskim nastupima uz učenike iz ivanečke škole plasirali su se učenici dramske skupine iz Maruševca i učenici Marko Maček i Vinko Juren iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice.

U samostalnom novinarskom izrazu, uz učenike iz škole Metela Ožegovića Radovan i Maruševec, na županijsku se smotru plasirao rad Domagoja Šmintića OŠ Izidora Poljaka Višnjica PO J.E. Drašković, čija je putopisna reportaža i posebno pohvaljena od strane Povjerenstva.

Od ukupno pristigla 28 literarna rada na županijsku se smotru plasirao i rad učenice Mirne Zrinski, iz OŠ Ivana Rangera Kamenica.

Komentari