provjerili smo

Kamo za doček Nove godine? Evo kakav je program u naših šest gradova

Varaždin je jedan od nekolicine gradova u cijelom svijetu koji u Novu godinu ulazi - trčeći. Stoga, tradicionalna, 44. po redu utrka se odvija i ove godine s početkom u ponoć, a trčat će više od 200 trkača iz čak osam zemalja svijeta...
Objavljeno: 26.12.2022. 08:55

Zadnja izmjena: 26.12.2022. 08:55

Pred nama je naluđa noć u godini, noć u kojoj se organiziraju brojni tulumi, ali i dočeci na otvorenome na glavnim trgovima gradova diljem svijeta. Ukoliko još uvijek ne znate kamo ćete "za Novu", pročitajte što se nudi u gradovima širom naše županije.

Moto klub Baroker iz Varaždina ponovno će za Staru godinu, od 12 do 13 sati, obilaziti Varaždin obučeni u mrazove i mrazice te slatkišima i voćem darivati i uveseljavati djecu i sve prisutne u podne na Korzu. Istog dana od 11 do 15 sati Advent na Stančiću ugostiti će DJ-a Maria Horvata koji će posjetitelje uz glazbeni program polako pripremati za doček 2023. godine.

Isto tako, Varaždin je jedan od nekolicine gradova u cijelom svijetu koji u Novu godinu ulazi - trčeći. Stoga, tradicionalna, 44. po redu utrka se odvija i ove godine s početkom u ponoć, a trčat će više od 200 trkača iz čak osam zemalja svijeta.

- Osim utrke i programa u ostalim dijelovima grada, na Korzu će posjetitelje u Novu godinu uvesti bend Dobre vibracije, a točno u ponoć plesat će se tradicionalni valcer. Vatrometa ove godine neće biti, a apeliramo i na ostale građane da ne pucaju petarde i slična sredstva - rekao nam je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Besplatno kuhano vino i doček u podne

U Ivancu, kako navode iz Grada, program dočeka Nove godine će započeti u 22 sata, kada kreće koncert La Boheme Banda, a sve se manifestacije održavaju kod paviljona i klizališta u gradskom parku. U ponoć će nebo iznad parka rasvijetliti vatromet. Do 2 sata iza ponoći bit će otvoreno klizalište za noćno klizanje, a okupljeni građani bit će počašćeni kuhanim vinom.

Što se tiče Novog Marofa, uz nastup Ex Zodiac Banda program počinje na Staru godinu u 10 sati. Doček će se održati točno u podne na vanjskoj pozornici kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin, prilikom čega će se, već tradicionalno, točno u 12 sati, odnosno u podne, puštati baloni. Isto tako, s početkom u 7 sati održava se "Šetnja Rabuzinovim bregima za rastanak od 2022. godine", kao i tradicionalan Šic na bic od 10 do 13 sati.

Ludbreg i Lepoglava bez organiziranog dočeka

U Ludbregu se ove godine neće organizirati doček Nove godine na otvorenome u središtu grada, već će, kako je najavio gradonačelnik Dubravko Bilić, u ponoć biti organiziran veliki vatromet.

Lepoglava, kako doznajemo od gradonačelnika Marijana Škvarića, ni ove godine neće imati program za doček Nove godine.

- Gotovo svakog dana tijekom Adventa, kao i kroz cijeli siječanj, na rasporedu su mali glazbeni programi. Također imamo i klizalište te popratni program, tako je ove godine planirano, a neće biti n vatrometa - rekao je.

'Dupli' doček u Varažinskim Toplicama

Varaždinske Toplice ove godine imaju planiran "dupli doček", odnosno organiziraju ispraćaj stare godine, kod Caffee bara Bernarda s početkom programa uz Tamburaški sastav "Svita" u 11 sati, a točno u podne puštat će se baloni. Posjetitelje, kako otkriva Lana Husnjak iz Turističke zajednice Grada Varaždinske Toplice, uz zabavu očekuje i gratis "fingerfood". Također, organiziran je i doček Nove godine uz cjelovečernji program i gratis fingerfood, a prisutne će zabavljati DJ Kokić.

Komentari