Karamarko u Varaždinu: Politika je sada u drugom planu

Objavljeno: 21.05.2014. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Iako je Hrvatska demokratska zajednica otkazala velike predizborne skupove u Varaždinu, Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku zbog katastrofalne situacije u Istočnoj Slavoniji, predsjednik stranke Tomislav Karamarko posjetio je jučer grad Varaždin.

Umjesto predizbornog skupa u Varaždinu, Karamarko se kratko obratio medijima. Naglasio je kako su se sve zajednice uključile u akciju pomoći, a politika u ovakvim katastrofama pada u drugi plan.

– Odmah smo reagirali i obustavili sve aktivnosti kampanje koje koštaju. Otkazali smo četiri velika skupa, u četiri velika grada. Sada počinju aktivnosti oko skupljanja novca, donacija i robe preko Crvenog križa, Caritasa, na sve moguće načine. Uključili smo zajednicu mladih, zajednicu branitelja, zajednicu žena kako bi se pomoglo ljudima koji su nastradali. Ovo je takva tragedija, takva katastrofa da naprosto čovjek ostane bez riječi. Politički interesi i sve političke razlike sada su u drugom planu – naglasio je Karamarko.

Što se tiče izbora za Europarlament, predsjednik HDZ-a očekuje pobjedu, no ona će ostati u sjeni katastrofalnih poplava. Nakon povlačenja vode, trebat će normalizirati stanje.

– Očekujemo pobjedu koja će biti slatka, ali u sjeni ovog što se događa u Istočnoj Slavoniji, Bosni i Hercegovini te Srbiji. Dugoročno, ovaj problem mora biti riješen na kvalitetan način. To je pitanje uređenja i kontrole tokova vode, navodnjavanje i odvodnja. Sve će to dugoročno riješiti probleme, ali mi imamo probleme sad koje treba što prije početi rješavati – rekao je Karamarko.

Komentari