odličan rezultat

Tomislav Tkalčec iz Malog Bukovca kadetski prvak Hrvatske u katama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.12.2019. 08:11

Zadnja izmjena: 13.12.2019. 08:15

Pred desetak dana je u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama održano državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u katama. KK Okinawu iz Malog Bukovca predstavljao je Tomislav Tkalčec u kategoriji kadeta.

U prvoj, vrlo jakoj eliminacijskoj skupini, Tomislav prolazi skupinu kao četvrti i ulazi u polufinalnu grupu. U polufinalu ostvaruje najbolji rezultat i ulazi u finale gdje pobjeđuje i osvaja zlato i postaje državni prvak.

Tim rezultatom Tomislav je ostvario nedostižnu prednost u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Budimpešti i Mediteransko prvenstvo na Cipru iduće godine gdje će predstavljati i braniti boje Republike Hrvatske.

– U samo četiri mjeseca naš mali tim je stvorio državnog prvaka i reprezentativca. Cijeli Hrvatski karate savez na čelu s predsjednikom Davorom Cipekom prati Tomislavove nastupe te pomaže u razvoju jednog pravog mladog talenta – ponosan je predsjednik KK Okinawa Mali Bukovec Siniša Tkalčec.

Prošli vikend Tomislav je nastupao u Sloveniji na Prvenstvu Balkana te je unatoč virozi osvojio peto mjesto pojedinačno, što je najbolji rezultat od svih natjecatelja iz Hrvatske.

Čestitku odličnom mladom sportašu uputio je i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković. – Već nekoliko godina pratimo rezultate Tomislava Tkalčeca, najuspješnijeg mladog karatista s područja općine, a ove godine redom i Varaždinske županije, sjeverozapadne regije i naposljetku Hrvatske. Tomislav je i dobitnik ovogodišnjeg priznanja Općine Mali Bukovec, a posljednjim uspjesima samo je potvrdio da mu ono zasluženo pripada. Uvjeren sam da ćemo i u budućnosti ponovo imati prilike čestitati mu na odličnim rezultatima – izjavio je načelnik Darko Marković

Komentari