Karlo Šimek na probi u aktualnom prvaku Kazahstana

Objavljeno: 10.01.2012. 12:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Nakon što je raskinuo ugovor s varaždinskim nogometnim prvoligašom Karlo Šimek otići se na probu u Tursku, gdje se na pripremama nalazi aktualni prvak Kazahstana, Shakhter Karagandy...

Karlo Šimek, varteksovo dijete prošao je sve uzraste varteksove omladninske škole, a prvi nastup za seniorsku momčad Varteksa zabilježio je 2007. Od tada pa do ove jeseni upisao je 103 nastupa za matični klub, no loša financijska situacija primorala ga je da s NK Varaždinom raskine ugovor, koji mu je trajao do ljeta.

- Žao mi je što sam morao napustit  klub u kojem sam od malih nogu, ali nije se više imalo od čega živjeti. U srijedu "letim" za Tursku i odlazim na pripreme Shakhtera Karagandya , gdje ću se pokušati nametnuti treneru aktualnih kazahstanskih prvaka- istaknuo je Karlo Šimek koji je za mladu hrvatsku reperezentaciju zabilježio šest nastupa.

Shakhter Karagendy, aktualni je prvak Kazahstana, a što se tiče sporazumijevanja Šimek bi se dobro trebao sporazumjeti sa srpskim napadačem Dušanom Petronjevićem i Bosancima Nikolom Vasiljevićem i Aldinom Didićem.

Šimek koji se najbolje snalazio na mjestu desnog braniča, a kada je to bilo potrebno popunio je i prazninu u veznom redu osvojio je srce varaždinske publike svojom silnom požrtvovnošću.

Hoće li Šimekovo nogometno znanje i velika požrtvovnost oduševiti Rudare vidjet ćemo.


Komentari