KATARSKA REPREZENTACIJA U VARAŽDINU

Katarska stolnoteniska reprezentacija na pripremama i turniru u Varaždinu - dogovorena suradnja i za sljedeću godinu!

Objavljeno: 09.11.2018. 08:17

Zadnja izmjena: 09.11.2018. 08:25

U Varaždinu boravi mlada katarska stolnoteniska reprezentacija predvođena njihovim menađerom reprezentacije Khalidom Kuwarijem.

Došli su na trening te odigrati predstojeći stolnoteniski turnir u Varaždinu. Ovdje su zbog dobrih uvjeta, trenera i sparing partnera iz Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin, a domaćin i organizator njihova boravka ovdje je Ronald Ređep iz STK Starr.  Od ponedjeljka do četvrta trenirali su u GSD Varaždin i osim treninga odigrali su više susreta s mladim stolnotenisačima iz ovog kraja. Tako su razmijenili sportska iskustva, a Varaždin je ponovo poslao dobru sliku u svijet o svojoj gostoljubivosti.

– Oni znaju da je STK Starr prvak Hrvatske, da ovdje u Regionalnom stolnoteniskom centru dobro radimo s mladima i da je Stolnoteniska regija Sjever najbolja u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Ovdje njihovi mladi igrači mogu igrati s igračima različitih stilova. Mi ovdje imamo masovnost u kvaliteti što je rijedak slučaj, naglasio je Ređep.

Treneri i sparing partneri

Khalid Kuwari dobro poznaje Hrvatsku i jako je zadovoljan, te podsjeća da je ostao u kontaktu sa svim trenerima iz Hrvatske s kojima je do sada surađivao katarski stolnoteniski savez.

- Surađivali smo s mnogo hrvatskih stolnoteniskih trenera, imali smo već jedan kamp u ovdje i mi dobro poznajemo Hrvatsku. Ostali smo u kontaktu s hrvatskim trenerima i sada smo drugi puta ovdje. Ovdje imamo sve što nam treba za trening i za sparing. Došli smo u dogovoru s Ronaldnom Ređepom na trening i natjecanje. Ovdje smo s mlađim kadetima i puno radimo s njima jer su oni naša budućnost. Počeli smo s njima raditi prije dvije godine kada su imali osam godina, a sada su desetogdišnjaci. S njima smo već bili svuda po svijetu. U planu je da sljedeće godine igraju u Varaždinu ITTF Juniors Circut turnir. Tako da ćemodoći u travnji ili svibnju.

Odlični uvjeti

Khalidu se i osobno sviđa Hrvatska pa je prole godine ovdje s obitelji proveo mjesec dana. 

- Ja sam osobno prošle godine s mojom obitelji bio u Hrvatskoj mjesec dana. Moj sin isto igra stolni tenis pa smo bili na turniru u Opatiji i u Zadru. Hrvatska je moja najdraža destinacija, na zato što smo sada ovdje već zato što mi se sviđaju ljudi, priroda i cijela zemlja.

U Varaždinu su svi iz katarske reprezentacije zadovoljni smještajem i hranom, te naravno uvjetima u GSD Varaždin.

- Hotel je, kao i svi hoteli u Europi dobar. Hrana je slična hrani koju mi jedemo, nema većih razlika. Imaju halal hranu, a osim toga svi su jako prijateljski raspoloženi prema nama. Varaždin je isto tako miran grad, dvorana je vrlo dobra, nalazi se vrlo blizu našeg hotela. Treneri i sparing partneri su jako dobri. U ova četiri dana naučili smo mnogo toga. Treneri daju odlične savjete igračima.

Nastavak suradnje

Nakon turnira u Varaždin katarska reprezentacija se vraća u svoju zemlju da bi sljedeći dio treninga odradili u Iranu. A, polako se rade i planovi za sljedeću godinu.

- Dogovaramo s Ronaldom da možda organiziramo ovdje ljetni kamp, sljedeće godine. Tako da možda dođemo u kolovozu ponovo u Varaždin, najavio je Kahlid.

Doznajemo da postoji mogućnost dolaska i njihove seniorske reprezentacije na pripreme u Varaždin. Posjetili su i LifeClass terme Sveti Martin gdje su im se također svidjeli uvjeti za boravak i trening. Prema svemu sudeći otvorena su vrata za suradnju, a varaždinski stolnotenisači dobili su poziv da dođu u Katar i tamo odrade dio treninga s njihovim igračima.   

Komentari