"Neki su jednakiji od drugih"

Kerekesh Teatar negoduje: "Nagrađivani smo od struke, ali ne i od Županije i Grada Varaždina"

Objavljeno: 27.08.2019. 20:28

Zadnja izmjena: 02.09.2019. 10:56

Foto: Arhiva

Danas je na Facebook profilu Kerekesh Teatra osvanuo status u kojem predbacuju Varaždinskoj županiji te Gradu Varaždinu da ne cijene njihov rad.

Naime, u statusu stoji kako su dvije godine za redom Varaždinskoj županiji predložili da zbog neopisive promocije i broja održanih predstava i programa, Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu, dodjele Ljubomiru Kerekešu.

- Odlučili su nagraditi druge, a 3. put nećemo prijavljivati, bez obzira na izreku "treća sreća". 

Sličnu su stvar predbacili i Gradu Varaždinu, navodeći kako nikada nisu bili pozvani na prijem gradonačelnika, što je inače običaj kada netko od glumaca bude nagrađen na određenom festivalu ili dobije nagradu struke. Istaknuli su kako je Ljubomir Kerekeš do sada primio više od 40 nagrada a Jan Kerekeš osam nagrada.

- Ponizni smo. Šutimo i radimo. Ne zato da bi nas itko tapšao po ramenu, nego za pljesak publike. Ali jesmo bi baš svi jednaki? Očito nismo. "Neki su jednakiji od drugih." - komentirali su na svojem Facebook profilu.

Inače, ovog srpnja, Županijska skupština je odlučila Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije dodijeliti Jasni Jakovljević, intendantici HNK u Varaždinu.

Komentari