Kina obećana zemlja: Beseku i Jarošu stigao Srebrenko Posavec

Objavljeno: 23.01.2013. 15:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: www.eoxxon.com

Bivši nogometaš Varteksa, Srebrenko Posavec nova je ptica u jatu kineskog drugoligaša, Hunan Xiangtaua. Posavec se tako pridružio Beseku i Jarošu koji su s kineskim drugoligašem suradnju dogovorili u prosincu...

Srebrenko Posavec prošao je Varteksovu školu, a kao junior otišao je u milanski Inter. No, Posavec nije zadovoljio apetite nerazzurra, već se 1999. vratio u Varteks. Najveći trag ostavio je u Slaven Belupu, gdje 186 nastupa postigao 39 pogodaka. Imao je Varaždinac i inozemnih avantura pa je tako nastupao za njemački Hannover 96 i tursku Ankaragücü, a posljednja njegova destinacija bio je slovenski Koper. 

Posavcu je stigla ponuda iz Hunan Xiangtaua pa je odlučio Sloveniju zamijeniti Kinom te je tako postao treći Varaždinac u kineskom drugoligašu pošto su Besek i Jaroš još u prosincu dogovorili suradnju. 

Hunan Xiangtao u svojim redovima nema ni jedno svjetski zvučno nogometno ime. Najskuplji igrači dvojica su nogometaša iz Hondurasa, veznjak Emil Martinez, čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 525 tisuća eura te obrambeni igrač Erick Norales, čija se vrijednost kreće oko 450 tisuća eura.

Riječ je o klubu koji je osnovan početkom 2004. godine, a s natjecanjem je započeo u drugoj ligi. Tri godine kasnije ispali su u treću ligu, da bi se 2009. godine kao prvaci vratili u drugoligaško društvo. Najbolji plasman u drugoj ligi ostvarili su prošle godine, kad su sezonu završili na 4. mjestu.

 

Komentari