STOLNI TENIS

Kinezi i Kineskinje zavladali Varaždinom na Croatia Open turniru

Objavljeno: 20.09.2019. 17:04

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 17:20

U Varaždinu traje jedan od najvećih stolnoteniskih turnira na svijetu za juniore i kadete pod nazivom Croatia Junior & Cadet Open, u organizaciji STK Varaždin.

Ovo  je sedmi po redu turnir te vrste s razlikom što je ovogodišnji turnir još kvalitetniji i ima status najviše Gold kategorije. U juniorskoj kategoriji do završnice turnira stigli su uglavnom igrači iz Azije.

Kod juniora 17-godišnji Niu Guankai je u finalu s 4:0 svladao 14-godišnjeg sunarodnjaka Chen Yuanyua, koji je u kadetskoj konkurenciji prvi igrač svijeta. Treće mjesto pripalo je Tajpežaninu Feng Yi-Hsinu i Kinezu Liang Guodongu.
Kod juniorki pobjedničko postolje bilo rezervirano samo za Kineskinje. Croatia Open osvojila je 15-godišnja Kuai Man svladavši u finalu sunarodnjakinju Chen Yi s 4:3. Inače, bio je to dvoboj prve i druge igračice svijeta u kadetskoj konkurenciji. Treće mjesto pripalo je Yuan Yuan i Zang Xiaotong.

U parovima juniora pobjedu su odnijeli Kinezi Cao Yantao i Liang Guodong svladavši u finalu Tajpežane Feng Yi-Hsina i Li Hsin-Yua s 3:1. Treće mjesto pripalo je Talijanima Giovannettiju i Oyebodeu te Kinezima Quan Kaiyuanu i Xiong Mengyangu.
Kod juniorki titulu su odnijele Kineskinje Wu Yangchen i Zang Xiaotong pobjedivši u finalu Francuskinje Lutz i Pavade s 3:2. Treće mjesto osvojile su Japanke Inayoshi i Sugite te Kineskinje Chen Yi i Kuai Man. Turnir se nastavlja ekipnim natjecanjima u kategoriji juniora i kadeta.

 

Komentari