najavili biti u korak

BLOCKBUSTERI U KINU MAROF Provjerili smo kakav je interes ljudi tri mjeseca nakon otvorenja

Objavljeno: 02.03.2018. 10:02

Zadnja izmjena: 02.03.2018. 10:24

Foto: Arhiva

Nakon više od 20 godina Novi Marof je početkom prosinca prošle godine ponovno  dobio kino. Provjerili smo koliki je interes građana tri mjeseca kasnije, s obzirom da se u kinu prikazuju i blockbusteri poput najnovijeg nastavka Tomb Raidera.

Ravnateljica Kulturnog centra Ivan Rabuzin otkrila nam je kako je tijekom tri mjeseca kino posjetilo 2000 ljudi. Ovisno od projekcije, nekad je popunjeno svih 240 mjesta, ali uglavnom na projekciji bude više od stotinu posjetitelja.

- Prikazujemo u prosjeku oko 5 filmova mjesečno, pri čemu nastojimo odabirom naslova obuhvatiti sve dobne skupine. Pritom obavezno prikazujemo dva animirana filma, za najmlađe. Ministarstvo nam je dodijelilo još 100 tisuća kuna, te ćemo sada nabaviti platno koje će prekrivati cijelu pozornicu – kaže ravnateljica Ivana Kušek.

Prethodno je Novom Marofu dodijeljeno 300 tisuća kuna za nabavku  projektora, surrounda i pripadajućih softvera, dok je Grad u projeku sudjelovao sa 60.000 kuna. Cijela ulaznice je 20 kuna, osim nedjeljom kada je 18 kuna jer je intencija da u kino dolaze cijele obitelji.

U ožujku će se prikazivati ovih 5 filmova:

1. Pčelica Maja - Medene igre 

Noć igre

Tomb Raider

Petar Zecimir

Marija Magdalena

 

Komentari