KOŠARKAŠKI KLUB VINDIJA

KK Vindija u "varaždinskom domu košarke" kreće s velikim zamahom u novu sezonu

Objavljeno: 20.10.2019. 20:10

Zadnja izmjena: 20.10.2019. 20:36

U KK Vindija održana je prezentacija kluba u novoj školskoj sportskoj dvorani VI. OŠ Varaždin, koja je postala "varaždinski dom košarke".

Predsjednik kluba Nino Gregorina predstavio je aktivnosti u klubu i kadrovsku organizaciju i logistiku. - U klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti, redovne treninge, turnirska natjecanja, prijateljske utakmice, te se natječemo u ligama regije Sjever, te time ostvarujemo ciljeve kluba, njegujemo predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika, koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojena prvenstva i trofeji te postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda, naglašava Gregorina.

Upravni odbor kluba, koji čine predsjednik Nino Gregorina, dopredsjednik kluba Nino Pavlic, te Saša Vojnović usvojila je i misiju kluba, usmjerenje kojim će se rukovoditi u radu u narednom razdoblju. Tako su u nekoliko rečenica sve to saželi: "Misija kluba ogleda se kroz doprinos razvoja sporta, posebno košarke kako u regiji Sjever tako u cijeloj Hrvatskoj, a kroz aktivnosti koje se u klubu provode. Klub je otvoren prema javnosti i okruženju, potiče i afirmira uključivanje mladih sportaša kako bi se bavili sportom od najmlađih selekcija u kojima mladi talenti imaju mogućnost afirmacije i dokazivanja na sportskim terenima što razvija karakterne i psiho-fizičke osobine pojedinca."

Više od košarkaškog kluba

Uprava i predsjednik Gregorina smatraju da kluba treba postati sportski kolektiv koji će imati zapaženu ulogu u razvoju košarke kao sporta kako u regiji Sjever tako i u Hrvatskoj. Želja im je da Košarkaški klub Vindija bude daleko više od košarkaškog kluba te da uz sportsku funkciju budemo i odgojna ustanova otvorena prema okruženju, koja će imati prepoznatljivu društveno korisnu vrijednost.

- Kroz svoje programske aktivnosti, s obrazovanim i educiranim stručnim kadrom želja nam je stvoriti uvjete da KK Vindija i grad Varaždin postanu centar košarke u regiji Sjever, kaže Gregorina. - Glavni fokus i zadatak kluba je stvoriti bazu mladih košarkaša, te nastaviti kontinuirani i stručni rad sa selekcijama mlađih dobnih kategorija, sa sportskim odgojem koje će se natjecati na regionalnom, državnom i međunarodnom nivou. Vizija i zadaća kluba je napraviti kvalitetniji pristup u organizaciji i sportskom okruženju, usavršavanje i educiranje trenera, stvaranje nove vrijednosti koji će košarku i grad Varaždin staviti u centar događanja, samim time i odnos zajednice prema sportu u cjelini, naglašava Gregorina detalje njihve vizije razvoja kluba. košarke i sporta u Varaždinu. 

Trenerski sastav KK Vindija: trener seniora Dražen Cesar, trener juniora (2001.- 2002. g) Velimir Mudri, trener kadeta (2003 - 2004.g) Velimir Mudri, trener predkadeta (2005 - 2006.g) trenutno se ne natječu u tom godištu,  trener U13 (2007. – 2008.g) Hrvoje Pizek, trener U11 (2009. – 2010.g) Matija Ciglar. trener U9 2011 g. <  Matija Ciglar.

 

Komentari