Približavanjem najvećeg i najvažnijeg kršćanskog blagdana, podsjećamo građane da se u cilju smanjenja širenja bolesti COVID-19 i dalje drže mjera koje su na snazi a tiču se socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javim prostorima.

Iz stožera civilne zaštite Općine Maruševec obratili su se građanima, a sve povodom Uskrsa, odnosno paljenja vuzmenki. Iako je maruševečki kraj nadaleko poznat po njegovanju ovih uskršnjih običaja koje sežu u daleku povijest, kako poručuje načelnik stožera Mario Klapša, ove godine zbog aktualne zdravstvene i sigurnosne situacije, njegovanje ove tradicije mora se ostaviti za neko drugo, zdravije vrijeme.

- I dalje uz pomoć operativnih snaga, vatrogasaca DVD-a Maruševec i DVD Donje Ladanje, kao i Policije Stožer civilne zaštite Općine Maruševec osigurava provedbu i nadzor odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Tako će biti i u narednim danima uoči i nakon Uskrsa, kad će se pojačano kontrolirati i sankcionirati društvena okupljanja, zadržavanje na javnim prostorima i priprema vuzmenki, u cilju zaštite zdravlja svih građana - poručio je Klapša. 

 

Komentari

04.04.2020. 13:00h Zadnja izmjena: 04.04.2020. 13:02