Klasteru "Lepoglava" dodijeljena brončana markica izvrsnosti klaster menadžmenta

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.04.2013. 16:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: atklepoglava.hr

Agro-turistički klaster "Lepoglava" dobitnik je brončane markice izvrsnosti klaster menadžmenta (Cluster Management Excellence Bronce Label), koju dodjeljuje European Cluster Excellence Initiative.

Rezultat je to analize provedene u sklopu procesa benchmarkinga, a time je i službeno dobivena potvrda struke na europskoj razini da ATK "Lepoglava" kontinuirano ulaže napore u postizanju izvrsnosti u svom radu.

Rezultati analize koju su proveli europski stručnjaci prezentirani su u sveobuhvatnom izvješću koje je dostavljeno ATK "Lepoglava". Ono uključuje njegovu usporedbu s klasterima iz istog područja djelovanja, ali i s najboljima u Europi, kao i preporuke za daljnje poboljšanje.

Usporedni portfolio koji je korišten u analizi odnosi se na više od 350 klastera iz 29 zemalja svijeta. Proces uspoređivanje Klastera s drugim takvim praksama omogućilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Sudjelovanjem u ovom procesu ATK "Lepoglava" dokazao je da će i dalje nastojati što kvalitetnije obavljati svoje aktivnosti. Sve dobivene preporuke za postizanje izvrsnosti dalje će se primjenjivati u radu s ciljem dosezanja više razine kvalitete.

Komentari