vrijedan poklon

Klenovnički vatrogasci za Božić dobili vatrogasno vozilo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.12.2019. 08:23

Zadnja izmjena: 18.12.2019. 08:25

U ovo je blagdansko vrijeme u Dobrovoljno vatrogasno društvo Klenovnik stigao vrijedan božićni poklon. Riječ je o vatrogasnom kombi vozilu s ugrađenim visokotlačnim vitlima, spremnikom za 500 litara vode i pjenilo te prostorom za smještaj opreme i prijevoz vatrogasaca.

Iako je riječ o rabljenom vatrogasnom vozilu, ono je u izvrsnom stanju s prijeđenih tek 10.000 kilometara. Vozilo je kupljeno u Sloveniji uz financijsku pomoć Općine Klenovnik koja je za njegovu kupnju izdvojila oko 15.000 eura. Klenovnički vatrogasci i mještani Klenovnika s oduševljenjem su i radošću, uz upaljene bengalke i vodene mlazove, dočekali vozilo koje će operativnost klenovničkih vatrogasaca i sigurnost građana podići na još višu razinu.

 - Cijeli postupak nabavke vozila tekao je vrlo brzo. Znajući kao načelnik, ali i vatrogasaca potrebe Društva brzo smo reagirali kada se ukazala prigoda da nabavimo ovo vozilo koje je danas tu i koje će, što je najvažnije, biti na korist svim mještanima Općine Klenovnik – rekao je, ne krijući svoje emocije i suze radosnice, načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško.

Ne samo na obnovi svojeg voznog parka, Dobrovoljno vatrogasno društvo Klenovnik radi i na uređenju svog doma. Naime, traju intenzivni radovi na uređenju vatrogasnog doma, prvenstveno dvorane i pomoćnih prostorija. Radovi se također izvode uz financijsku potporu Općine Klenovnik. Bude li sve teklo po planu, nadolazeću godišnju Skupštinu, koja se tradicionalno održava zadnje subote veljače, klenovnički vatrogasci održat će u novouređenoj vatrogasnoj dvorani.

Komentari