Kneginečki načelnik organizirao prijem za mladu atletičarku Danijelu Roško

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.05.2014. 15:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Općina Gornji Kneginec

Općinski načelnik Goran Kaniški u petak, 23. svibnja, u prostorijama Općine Gornji Kneginec organizirao je prijem za uspješnu mladu kneginečku atletičarku Danijelu Roško.

Danijela Roško s atletikom se prvi puta susrela u 8. razredu Osnovne škole na nagovor učitelja tjelesne kulture kada je prvi puta nastupala na Županijskom krosu osnovnih škola i zauzela 1. mjesto, te je odlučila trenirati atletiku u "Športskom atletskom klubu Sloboda", današnji "AK Sloboda Varaždin".

Danijela trenutno pohađa 3. godinu na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin i svoje obaveze prema fakultetu izvršava redovito. Atletske obaveze nije zanemarila, a to se i vidi po rezultatima. Prošlogodišnji rezultati omogućili su joj da nastupa za Reprezentaciju Hrvatske na 400m i štafeti 4x400m.

Danijela je nakon osam godina aktivnog bavljenja atletikom promijenila trenera te ju sada trenira Ivan Domislović, trener za srednje i duge pruge u AK Sloboda Varaždin.

Na mitingu u Splitu koji se održao 10. svibnja ove godine osvojila je prvo mjesto u utrci na 400 metara sa rezultatom 57,73 sekundi, a u utrci na 800 metara osvojila je drugo mjesto s rezultatom 2:13:96.

Također, Danijela je kandidirana za Miss sporta koji će se održati u Zagrebu početkom lipnja.

Njezin trud i rezultati prepoznati su u Općini Gornji Kneginec, te joj je tijekom posjeta Općini općinski načelnik na dar uručio sportsku opremu koja joj je od velike važnosti u svakodnevnim treninzima i natjecanjima.

Komentari