9 točaka dnevnog reda

Kneginečki vatrogasci će biti oslobođeni plaćanja komunalne naknade – odlučeno je na sjednici Općinskog vijeća

Objavljeno: 08.03.2017. 08:12

Zadnja izmjena: 08.03.2017. 08:12

Foto: Općina Gornji Kneginec

Na održanoj 33. sjednici Općinskog vijeća Gornjeg Kneginca vijećnici su raspravljali o 9 točaka Dnevnog reda i donijeli pripadajuće zaključke i odluke.

Između ostalog, prihvaćeno je izvješće o radu načelnika, a predstavljen je i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2016. godinu sa pripadajućim dokumetima, te je donesena Odluka o raspodjeli rezultata po Godišnjem izvještaju Proračuna za 2016. godinu.

S 31. prosincem prošle godine općinski proračun u iznosu od 17,5 milijuna kuna izvršen je u iznosu od 97%, s ukupnim viškom prihoda od 3,6 milijuna kuna koji će se ove godine upotrijebiti za financiranje kapitalnih projekata na općinskom području.

Općinski načelnik predložio je Općinskom vijeću da se obveze plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda za stambeni prostor za 2017. godinu oslobode operativni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine Gornji Kneginec.

Za stotine radnih sati nitko od operativnih članova ne prima nikakvu naknadu, te je načelnik temeljem toga predložio Općinskom vijeću da se obveze plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda za stambeni prostor za 2017. godinu oslobode obveznici naknada ili članovi zajedničkog kućanstva kojima je utvrđena obveza plaćanja naknada, a koji su operativni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine Gornji Kneginec, što su općinski vijećnici i prihvatili.

Komentari