dani varaždinske županije

Čelni ljudi Županije upisali se u Knjigu instalacija: Čačić: ''Želimo ostaviti što dublji trag''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2017. 15:45

Zadnja izmjena: 18.09.2017. 09:28

Foto: Mateja Rak

Povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije danas su se u dvorani Županijske palače u Knjigu instalacija upisali vijećnici Županijske skupštine, župan Radimir Čačić, njegovi zamjenici Tomislav Paljak i Robert Vugrin, posebna županova savjetnica Natalija Martinčević te predsjednik županijske skupštine Alen Runac.

Knjiga instalacija je dokument u kojem se u pisanom obliku pohranjuju najvažniji županijski događaji na jednom mjestu da bi se sačuvali za generacije iza nas. Utemeljena je 1997. godine i smatra se nastavkom povijesne Knjige iz davne 1607. godine koju je utemeljio župan Tomo Erdody, tadašnji hrvatski ban i prvi nasljedni župan.

- Ono što ćemo ostaviti iza nas, ako budemo ovdje sve 4 godine netko će zabilježiti i na nama je da to bude od značaja za građane ove županije, a da ne bude samo nešto prolazno.- rekao je župan Čačić i dodao kako će učiniti sve da taj trag bude što snažniji.

Inače, ovo je već sedmi put da se bilježe podaci o vlasti i dužnosnicima kroz najvažnije dokumente konstituirajućih sjednica savkog saziva Skupštine, imenima i prezimenima vijećnika, župana i zamjenika župana, predsjednika i potpredsjednika Skupštine, te drugim značajnim dokumentima.

Knjiga instalacije služi na ponos svim dužnosnicima Varaždinske županije, ali i svim građanima kao podsjetnik na povijesni kontinuitet Knjige instalacija.

Komentari