KAJAK KANU KLUB VARTEKS

Kod HE Dubrava održano Prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama

Objavljeno: 28.06.2020. 21:17

Zadnja izmjena: 28.06.2020. 21:24

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na dvodnevnom Prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore, koje se održalo na drenažnom kanalu HE Dubrava. Nastupilo je 70 posada iz hrvatskih klubova, a prvog dana natjecanja održano je  natjecanje u spust sprintu.

U sprintu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) pobijedio je Jan Petrić, Luka Vrbanec bio je treći, Filip Staneković 6, Marko Staneković 7, a Lovro Kukec 10.

Kod juniora u K-1 pobijedio je Roko Bengeri, Nikola Novosel bio je treći, Matija Fic 4, David Šestak 7.

U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri. U K-1 kod juniorki pobijedila je Klara Dvorski, a Helena Strnišćak bila je druga.

Klara Dvorski pobijedila je i u seniorskoj konkurenciji kajaka, dok je Katja Bengeri bila druga.

Katja Bengeri nastupila je i pobijedila u kanu jednosjedu kod seniorki. U kajaku kod seniora Damian Kukec bio je 5, a Michel Ivić 9. U konkurenciji kanu dvosjeda kod seniora posada Roko Bengeri i Nikola Novosel osvojila je drugo mjesto.

U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 kadeti Jan Petrić, Luka Vrbanec i Filip Staneković bili su prvi, kao i juniori Roko Bengeri, Matija Fic i David Šestak, a seniorska ekipa u sastavu Damian Kukec, Roko Bengeri i Nikola Novosel bila je druga.

Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 seniori u sastavu Katja Bengeri, Roko Bengeri i Nikola Novosel bila treća.

U slalomu održanom u nedjelju kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Jan Petrić ponovio je rezultat iz sprinta i pobijedio dok je Marko Staneković bio 8. Kod juniora u K-1 Roko Bengeri bio je drugi, Nikola Novosel 5, David Šestak 6, Matija Fic 7, a Alen Ozimec 11.

U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri, a Alen Ozimec bio je 6. U K-1 kod juniorki pobijedila je Helena Strnišćak. Katja Bengeri pobijedila je u kajaku i kanu jednosjedu kod seniorki. U kajaku kod seniora Damian Kukec bio je 4. U konkurenciji mješovitog kanu dvosjeda kod seniora posada Roko i Katja Bengeri osvojila je prvo mjesto.

U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniori Roko Bengeri, Nikola Novosel i David Šestak bili su prvi, a Matija Fic, Jan Petrić i Alen Ozimec drugi. Seniorska ekipa u sastavu Katja Bengeri, Roko Bengeri i Nikola Novosel bila je treća. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 seniori u sastavu Katja Bengeri, Roko Bengeri i Alen Ozimec bila četvrta.

Komentari