Kod zvonika u Kamenoj Gorici održana je tradicionalna manifestacija „Vilinsko igrišče“, a ovoga je puta bila posvećena Slavi Pupek, nedavno preminuloj zvonarici tog zvonika.

Brojni su mještani i gosti imali priliku uživati u doista bogatom programu. Dramska družina Ozana iz Visokog izvela je narodne pjesme i legende o svecima, a članovi Dramske družine „Videki” KUD-a Marof posjetitelje su upoznali s mitskim bićima usmenih predaja: vilama sojenicama, Palčekom i babom Jagom. O vilinskom bilju i cvjetnim mirisima govorila je vrsna poznavateljica bilja Nada Starčević Lopac, a pjesnikinja Katarina Zadrija iz Vrbovca kazivala je stihove na kajkavštini.

Nakon kulturno-umjetničkog programa, uslijedile su radionice namijenjene djeci i
roditeljima. Članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa” prezentirale su izradu
cvijeća od krep papira te pletenje vilinskih vjenčića, novomarofska slikarica Marica Černi
Zrinski prezentirala je ukrašavanje platna vezom te zdrave medenjake od orašastih
plodova i različitih vrsta brašna, a odgojiteljica Kristina Vlahinja iz Dječjeg vrtića Novi Marof vodila je slikarsku radionicu. Vrijedi istaknuti kako je na manifestaciji bio izložen portret zvonarice Slave Pupek, a izradila ga je Vesna Gužvinec iz Mađareva.

Posjetitelji su imali priliku i sami na trenutak postati zvonari te su i na taj način pomogli u
očuvanju tradicije zvonjenja uoči blagdana sv. Ivana Krstitelja.„Vilinsko igrišče“ ni ove godine nije prošlo bez novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača, koji je zadovoljan što još jedna manifestacija na području grada dobiva svoj puni sadržaj i prepoznatljivost kod publike.

Komentari

25.06.2019. 09:28h Zadnja izmjena: 25.06.2019. 09:34