GRAD IVANEC

Koja se prometnica u Ivancu širi na profil do šest metara?

Objavljeno: 15.01.2022. 19:11

Zadnja izmjena: 15.01.2022. 19:18

Bez obzira što je zima, Grad Ivanec koristipovoljne vremenske prilike za nastavak radova u Ulici Petra Preradovića, koja je od prošle jeseni pretvorena u veliko gradilište. 

Trenutačno se izvode radovi u glavnoj ulici, koja se proširujena puni profil od šest metara. U tijeku je i priprema za postavljanje rubnika i gradnju nogostupa s obje strane ulice, nakon čega će uslijediti i uređenje zelenog pojasa.

Podsjećamo, prethodno je moderniziran sjeverni odvojak, prema SPAR-u i privatnim kućama, gdje još predstoji polaganje finog asfaltnog sloja i uređenje kontaktnih površina. Nakon toga su radovi nastavljeni u južnom odvojku, bliže Osnovnoj školi, gdje su postavljeni rubnici, a površina pripremljena za asfaltiranje.

Započeti su radovi i u zapadnom odvojku, koji je asfaltiran lani. Tamo su postavljeni rubnjaci za nogostup i obavljene pripreme za spajanje novih pješačkih površina u toj zoni spostojećom šetnicom uz obilaznicu. Temeljem provedenog natječaja, sve ove radove izvodi Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. 

Paralelno se odvijaju se i radovi na gradnji javne rasvjete, kandelabri s LED rasvjetnom, u svim spomenutim odvojcima, koje izvodi Elektro Golub iz Horvatskog. 

Cijela investicija vrijedna je 2,52 milijuna kuna i jedno je najvećih ulaganja u modernizaciju prometne i prateće infrastrukture na administrativnom području Grada Ivanca.

Komentari