DEMOGRAFSKA POLITIKA

Koji grad u Varaždinskoj županiji poklanja 40.000 kuna za kupnju stana ili kuće?

Objavljeno: 11.10.2020. 18:41

Zadnja izmjena: 11.10.2020. 18:43

Nastavljajući provođenje Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Lepoglave, u tijeku je Javni poziv mladim obiteljima s područja grada Lepoglave putem kojeg mogu ostvariti financijske potpore za kupnju ili izgradnju obiteljske kuće ili stana u iznosu od 40.000 kuna.

Na Javni se poziv mogu javiti građani koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 40 godina te koji žive u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici, formalnom ili neformalnom životnom partnerstvu ili jednoroditeljske obitelji koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj pod uvjetom da nemaju drugu useljivu kuću ili stan u svom vlasništvu. Glavni je pak uvjet da imaju prebivalište na području grada Lepoglave ili namjeru trajnog nastanjenja na području grada Lepoglave koju, s ciljem rješavanja svojeg stambenog pitanja grade ili kupuju stambeni objekt na području grada Lepoglave. Svi detalji Javnog poziva dostupni su na službenim web stranicama Grada Lepoglave, a poziv traje do 20. listopada.

- Danas je većina problema na lokalnoj razini vezana uz nepovoljnu demografsku sliku. Nije ni Lepoglava imuna na „bijelu kugu“ pa nizom mjera nastojimo popraviti demografske podatke i osigurati ostanak mladih lepoglavskih obitelji upravo u Lepoglavi. Jedan od najvažnijih problema za mlade svakako je njihovo stambeno pitanje, a ovom im mjerom upravo želimo pomoći da lakše pronađu ili izgrade dom u našem gradu. Potičemo sve mlade da se jave na Javni poziv i ostvare potporu za svoju obitelj, rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Komentari