TRANSPARENTNOST

Koji su gradovi i općine u Varaždinskoj županiji najtransparentniji?

Objavljeno: 24.01.2021. 11:21

Zadnja izmjena: 24.01.2021. 12:40

Prema Izvješću koje je objavio povjerenik za informiranje za gradove i općine u Varaždinskoj županiji, gradovi su među najtrasparentnijim dijelovima jedinica lokalne samouprave.

Prema kriterijima koji su se promatrali, vezano uz trasparetnost prema javnosti i stanovnicima jedinica lokane samouprave, Grad Varaždin se nalazi na prvom mjestu s visokih 90 posto. Na drugom mjestu, najtransparentnija među općinama je Općina Ljubeščica, a zatim slijede ostali gradovi Varaždinske županije. Redom Ivanec, Ludbreg, Lepoglava, Varaždinske Toplice i Novi Marof. Od općina slijede Bednja, Vidovec, Gornji Kneginec i tako dalje s visokim postotkom transparentnosti.

Skoro sve jedinice lokalne samouprave pokazuju da je rezultat posvećenosti transparentnosti rada ocjenjena visokom ocjenom, a većina nije ispod 50 posto ostvarenosti promatranih aktivnosti prema sugrađanima.

Pozitivna slika

U pojedinim segmentima poput savjetovanja s javnošću, transparentnosti bespovratnih sredstava, sponzorstava i donacija, objavi godišnjih planova, izvješća i strategija većina gradova kao i Varaždinska župaija ostvarili su maksimalan broj bodova.

Pozitivnu sliku jedinica lokalne samouprave Varaždinske žuapnije, kao i Grada Ludbrega među prvima je komentirao gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić. 

- Ovo je svakako još jedno lijepo priznanje pristiglo od mjerodavne institucije, a koje dokazuje da u Gradu Ludbregu radimo dobro i ponajprije u skladu sa zakonom i pošteno. Odlični rezultati u transparentnosti rada Grada Ludbrega jamstvo su građanima u pošten i predan rad gradskih dužnosnika i službenika. - dodao je gradonačelnik Bilić svom u komentaru.

Komentari