Koka uvjerljivo svladala Trešnjevku i sezonu završila na osmom mjestu

Objavljeno: 12.05.2012. 19:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: s.o. basso

Rukometašice Koke pobjedom su završile prvenstvo. U subotnjem susretu u varaždinskoj Areni Kokice su uvjerljivo pobijedile Trešnjevku 31-24 te tim trijumfom preskočile Zagrepčanke i sezonu završile na osmom mjestu...

Bolje su susret otvorile Kokice i povele 3-1, no gošće su ubrzo izjednačile na 3-3. Od pete do 15. minute glavnu riječ imale su Kokica Simona Hajduk, koja u tom periodu skupila 10 obrana i vratarka Trešnjevke Janja Golubić zaustavivši šest lopti pa je stoga rezultat u 15. minuti bio samo 6-7.

Gošće su u nastavku povećale na plus dva, no u 20. minuti rukometašice Nikole Škorića su izjednačile na 9-9 iako su imale igračicu manje u polju. U sljedećim minutama rukometašice Koka nastavile su seriju i u 24. minuti vodile 13-9 da bi do kraja prvog poluvremena svoju razliku povećale na plus šest te rezultatom 17-11 otišle na odmor.

Na početku drugog dijela igrao se pogodak na pogodak, no u 33. minuti isključena je Zagrepčanka Sabljak što su varaždinske rukometašice iskoristile te se odvojile na plus devet. U nastavku su Kokice održavale stečenu prednosti, no u 48. minuti su posustale i počele griješiti što su Zagrepčanke iskoristile i u 52. minuti smanjile na 26-22.

No, varaždinske rukometašice ponovo su povećale na plus sedam pet minuta prije kraja i susret mirno privele kraju. Dvoboj je završio 31-24 za Koku.

Najviše pogodaka u pobjedu Koke ugradila je Petra Oštarijaš, 10, dok je u gostujućim redovima jedina raspoložena igračica bila Petra Sabljak s pet pogodaka.

Gostujuće igračice na vratima je izludjela vratarka Koke Simona Hajduk obranivši im 24 lopte.

- Drago mi je zbog ove pobjede. Dale smo sve od sebe, a pobjeda je došla lakše nego što smo očekivale- rekla je vratarka Koke Simona Hajduk koja je prije utakmice bila pod upitnikom zbog bolesti, no ipak je junački stisnula zube i briljirala cijeli susret.

Ovom visokom pobjedom varaždinske rukometašice sezonu su završile na osmom mjestu prvenstvene ljestvice, a trener Škorić tim je uspjehom zadovoljan.

- Mogu reći da sam vrlo zadovoljan pošto je riječ o mladoj ekipi. Iduće sezone ta perspektivna ekipa pojačana s dvije dobre igračice mogla bi se boriti sigurno za treće mjesto u prvenstvu- rekao je trener Koke Nikola Škorić kojem ugovor traje do 15. lipnja, a hoće li i iduće sezone voditi Koku, znat ćemo nakon tog datuma.

Istaknimo da je naslov prvakinja Hrvatske osvojila ekipa Podravke, dok su drugoplasirane Lokosice.

Koka-Trešnjevka 31-24 (17-11)

Koka: Hajduk (22+2 obrane), Jalušić 8, Horvat 6, Zvonar, Oštarijaš 10(2), Kocijan 2, Marković 1, Domjan, Malić, Veble, Tomašek 2, Halili, Furjan, Antolić (1 obrana), Dežić 2, Haček, Trener: Nikola Škorić

Trešnjevka: Jug, Zovko 3, Mihovilović 2, Daskijević 3, Sabljak 5(2), Gašparović, Tomić, Komljenović 4, Blažek 2, Kajfeš 2, Grebenar, Golubić( 17 +0 obrana), Borković 2, Stojanov 1, Trener: Miran Ognjenović

Komentari