izlažu i gosti iz mađarske

Kolači, mesni proizvodi, likeri, prirodni sokovi, nakit-u subotu pogledajte što nude naši obrtnici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.09.2017. 16:39

Zadnja izmjena: 27.09.2017. 16:48

Foto: Arhiva

U subotu će se na Trgu kralja Tomislava od 9-14 sati održati Jesenski obrtnički ulični sajam, a time se nastavlja tradicija sajamskog okupljanja članova udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Na sajmu će se predstavit Sekcija frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Varaždin, koji će dati svoj doprinos sajmu prikazom umijeća izrade frizura, šišanja i šminkanja. Među izlagačima naći će se obrtnici koji izrađuju papuče, drvene igračke, krpene lutke, nakit, suvenire, umjetničke slike, sapun, kolače, likere, prirodne sokove, mesne proizvode, a kao gosti predstavit će se Udruga lepoglavske čipke, Udruga Medenjak i KUD Martijanec.

Ovaj će sajam poprimiti i međunarodni karakter s obzirom na to da će se predstaviti i obrtnici iz mađarskog grada Szombathelya, a na štandovima će prezentirati šešire, nakit i obuću od pusta/filca te njihove poznate kobasičarske proizvode.

U zabavnom dijelu programa, na pozornici postavljenoj na Korzu od 10-12 sati,  nastupiti će Centar tradicijske kulture sa plesnim i tamburaškim sastavom, a nakon toga slijede gosti iz Mađarske, plesna skupina Ungaresca i puhački sastav iz  Szombathelya.

Organizator manifestacije je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin uz potporu Grada Varaždina, a za sve obrtnike, sajam je besplatan.

 

           

           

 

 

 

 

Komentari