Predsjednica RH u varaždinskom kraju

Kolinda posjetila i Varaždinske Toplice i etnokuću Škarnik, prva se upisala u knjigu dojmova

Objavljeno: 20.08.2016. 09:59

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u petak Varaždinske Toplice i etnokuće Škarnik u OPG-u Krpeta. U razgledavanju Etno kuće i degustaciji domaćih proizvoda domaćini su bili vlasnik etnokuće Josip Krpeta i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Prilikom obilaska etnokuće predsjednica je imala priliku upoznati dio tradicije i baštine topličkog kraja, ali i čuti kako se kroz tradiciju stvaraju turistički sadržaji, koji su sadašnjost, ali i budućnost Varaždinskih Toplica. Inače, objekt koji je razgledala u potpunosti su svojim radom i trudom obnovili članovi obitelji Krpeta, a samo prikupljanje svih stvari u etnokući trajalo je tridesetak godina.

– Za nas je ovo bio doživljaj koji je teško opisati. Jednom ovako malom OPG-u ovo se rijetko događa i nemam dovoljno lijepih riječi da opišem ovaj događaj koji zaista jako puno znači za nas. – rekao je nakon posjeta predsjednice vlasnik etnokuće Krpeta. U povodu dolaska predsjednice Grabar Kitarović otvorena je i knjiga dojmova u koju se prva upisala upravo predsjednica.

Da je etno kuća jedan od novih turističkih aduta Varaždinskih Toplica, potvrdila je gradonačelnica Štefanić. Zadovoljna je što je predsjednica pronašla vremena za posjet Varaždinskim Toplicama i što će, po njezinom mišljenju, svakako biti dodatna promocija turističkih sadržaja Toplica.

– Varaždinske Toplice i gradska uprava ulažu velike napore u proširenje i poboljšanje turističkih kapaciteta. Privatna inicijativa poput etnokuće Škarnik dio je te strategije pozicioniranja Varaždinskih Toplica kao jedne od najvažnijih destinacija kontinentalnog turizma. – zaključila je gradonačelnica Štefanić.

Uz vlasnike OPG-a i gradonačelnicu Štefanić predsjednicu su dočekali i zamjenik gradonačelnice Nedjeljko Mihalić te članovi Gradskog vijeća.

Komentari