GRAD LEPOGLAVA

Kolona sjećanja održana i u Lepoglavi

Objavljeno: 19.11.2020. 17:49

Zadnja izmjena: 19.11.2020. 17:50

S posebnim pijetetom, tugom i sjećanjem na žrtvu branitelja i svih stradalih u obrani Vukovara i Škabrnje kao i svih onih koji su svojom žrtvom omogućili stvaranje slobodne Hrvatske u Lepoglavi je misnim slavljem i kolonom sjećanja obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

U lepoglavskoj župnoj crkvi, uz poštivanje epidemioloških mjera, služena je misa zadušnica za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu među kojima i 12 poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave. Kada su se oglasila zvona s tornja lepoglavske župne crkve krenula je kolona sjećanja koja je Ulicom hrvatskih pavlina, paleći svijeće uz rub kolnika, stigla do Parka hrvatskih branitelja gdje je kod spomen obilježja poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave položen vijenac i upaljene svijeće. Uz gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića, počast su poginulim braniteljima odali državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop, predsjednik HVIDR-e Ivanec i sudionik obrane Vukovar Vjekoslav Špac te lepoglavski župnik vlč. Nenad Piskač.

- Ovo je dan koji u nama budi snažne emocije ispunjene tugom i boli te sjećanjima na one koji su podnijeli najveću žrtvu u obrani Hrvatske – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Marijan Škvarić. Predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop istaknuo je veliku žrtvu branitelja s područja Grada Lepoglave. Podsjetio je okupljene da je njih 12 za Hrvatsku dalo svoje živote, petorica braneći Hrvatsku u Vukovaru. U spomen na njih u vis je pušteno 12 upaljenih lampioni. 

Komentari