NOVOGODIŠNJA UTRKA

KONAČNA ODLUKA Otkazana je tradicionalna varaždinska novogodišnja utrka

Objavljeno: 30.12.2020. 10:26

Zadnja izmjena: 30.12.2020. 10:35

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pripremala je 43. izdanje Novogodišnje utrke, no zbog važećih epidemioloških mjera ona se na kraju ipak neće održati.

Novogodišnja utrka je pripremana u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom te je bilo predviđeno, u namjeri da se ne prekida tradicija, sudjeluje ukupno 24 trkača i trkačica iz tri varaždinska kluba, poručuju iz ZSUGV.

Glavni tajnik ZSUGV-a Patrik Koščak ističe da je, s obzirom na trenutačnu situaciju, utrka trebala biti pozivnog karaktera uz sudjelovanje po 12 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji, iz tri varaždinska kluba.

- Htjeli smo da se 43. po redu utrka održi samo da zadržimo njenu tradiciju. Novogodišnje utrke nije bilo samo 1991. godine u vrijeme Domovinskog rata. Međutim, nacionalni Stožer civilne zaštite nije odobrio održavanje ovogodišnje utrke jer je riječ o okupljanju poslije 22 sata, koje nije dozvoljeno, bez obzira na to što je riječ o prepoznatljivoj sportskoj priredbi, koja starta prva u svijetu svake nove godine. Žao nam je što utrke neće biti, ali moramo poštivati mjere i odluke nacionalnog Stožera, naglašava Koščak.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari