koncert lidije horvat dunjko

FOTO Poznata muzikologinja i diplomatkinja Zdenka Weber u Županijskoj palači obilježila 45 godina rada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.04.2018. 20:20

Zadnja izmjena: 19.04.2018. 20:21

Foto: Viktor Hranić

Koncertom proslavljene hrvatske sopranistice Lidije Horvat Dunjko u Županijskoj palači na Franjevačkome trgu u Varaždinu ugledna hrvatska muzikologinja i diplomatkinja Zdenka Weber obilježila je 45 godina rada i djelovanja.

Naime, punih dvadeset  godina Zdenka Weber, inače rođena Varaždinka provela je u službi hrvatske diplomacije, a punih 45 godina bavila se muzikološkim i glazbeno publicističkim radom. Dobitnica je niza priznanja i nagrada, francuska je vitezica umjetnosti i kulture, te je dobitnica nagrada Grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Ja sam uvijek bila za kulturu, obrazovanje i znanost, dakle sve što se moglo raditi i afirmirati i zato bih poručila da uvijek treba nastojati biti kulturan, biti radišan i biti discipliniran, a to sam ja uvijek bila - rekla nam je Zdenka.

Pošto je Zdenka Weber dobitnica nagrade Varaždinske županije za promicanje u zemlji i svijetu, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević ovom je prilikom rekla kako je ovo sjajna prilika da se tako nešto proslavi u Županijskoj palači.

- Mi smo na početku mandata najavili da ćemo palaču otvoriti prema građanima i prema javnosti i organizirali smo cijeli niz događanja, što turističkih, što humanitarnih i ovo je samo jedno događanje u nizu od svega što planiramo - rekla je Martinčević.

U sklopu prigodne svečanosti koju uz samu slavljenicu organizira i Varaždinska županija, nastupila će već spomenuta hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko te Lucija Spevec, sopran.

 

Komentari