u Općini Cestica

Konjičkim mimohodom po 13. put obilježili Dan pobjede

Objavljeno: 06.08.2018. 20:11

Zadnja izmjena: 06.08.2018. 20:13

Ovogodišnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Općini Cestica održano je u subotu, 4. kolovoza 2018. godine, u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Vratnu

Obilježavanje je organizirano u suradnji s udrugom Konj moj prijatelj, a proslavi su uz čelnike Općine, obitelji stradalih i brojne mještane prisustvovali i predstavnici braniteljskih udruga među kojima su bili i predstavnici Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi. Kako je bilo i najavljeno u 17,30 sati stigli su konjanici udruge Konj moj prijatelj, a po njihovu razmještanju uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Janku Kukecu.

Vijence je prvo položilo izaslanstvo Općine Cestica, a potom predstavnici obitelji, braniteljskih udruga i na kraju članovi Udruge Konj moj prijatelj. Nakon polaganja vijenaca načelnik Mirko Korotaj, rekao je da su u obranu domovine krenuli i brojni mladi iz Općine Cestica, a iz rata se nisu vratili Janko Kukec iz Gornjeg Vratna, Marijan Vučak, Damir Bednjanić iz Babinca i Mirko Lazar iz Gradišća. 

Podsjećamo da se konjičkim mimohodom već tradicionalno obilježava 5. kolovoza pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a održava se u organizaciji članova udruge Konj moj prijatelj, te prema riječima predsjednika udruge Mirka Krambergera, konjički mimohod ove se godine održao po trinaesti put.

Komentari