marijan mihalić predsjednik

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Vinica

Objavljeno: 13.06.2017. 19:27

Zadnja izmjena: 13.06.2017. 19:28

Nakon provedenih lokalnih izbora, na sjednici održanoj prošlog petka, činom izbora predsjednika konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vinica.

Povjerenje da u idućem mandatu vodi Općinsko vijeće jednoglasno je dobio Marijan Mihalić (HDZ), dok će dužnost potpredsjednika Općinskog vijeća obavljati Miroslav Kelemenić (Kandidacijska lista grupe građana). Općinsko vijeće čini 13 članova i to 7 članova iz redova HDZ-a, 4 člana sa Kandidacijske liste grupe birača te dva člana sa Kandidacijske liste HNS -SDP-HSU-HSS.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani načelnik Marijan Kostanjevac svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje, a  kao zamjenicu stranka je odredila Mariju Ivančić, dok je iz osobnih razloga svoj mandat stavila u mirovanje i Snješka Žmegač (HNS-SDP-JHSU-HSS), a  temeljem koalicijskog sporazuma njenim je zamjenikom  određen Nenad Vauda.

Konstituirajuću sjednicu koja je  počela je intonacijom hrvatske himne, otvorila je Ljerka Jović - Mikor, predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, koja je zahvalila Općinskom izbornom povjerenstvu na uloženom trudu i korektno obavljenim izborima, a općinskom načelniku, njegovoj zamjenici i  izabranim  članovima Općinskog vijeća čestitala na izbornim rezultatima. U nastavku sjednice izabrana su radna tijela potrebna da bi se omogućio rad Općinskog vijeća u idućem mandatu. Svim prisutnim vijećnicima obratio se i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je svima čestitao na izboru i poželio puno uspjeha u radu  te dobru suradnju obzirom da su  pred Općinom veliki projekti i izazovi.

Komentari