poklon varaždinske županije

Korisnici Doma za starije na poklon dobili veliki televizor za prostoriju Radne terapije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.10.2020. 09:39

Zadnja izmjena: 02.10.2020. 09:44

Kako poručuju iz Varaždinske županije, župan Radimir Čačić zbog epidemioloških mjera nije fizički došao čestitati ovaj dan korisnicima Doma za starije i nemoćne, ali je poslao poklone za korisnike.

Korisnici Doma za starije na poklon su dobili veliki televizor za prostoriju Radne terapije, sokove, voće i kekse. Radnici Doma za starije i nemoćne  u foajeu Doma prilikom dolaska i odlaska s ručka spontano su nudili korisnike i čestitali Međunarodni dan starijih osoba izbjegavajući veća grupiranja. Zborovođa i članice zbora spontano su zapjevali  i izveli nekoliko pjesama u čemu su se pridružili  ostali korisnici.

U Varaždinskoj županiji više od  2.000 ljudi koristi usluge domova za starije i nemoćne od čega je 360 u Domu za starije i nemoćne Varaždin koji je najbolja ustanova za starije i nemoćne. - Varaždinska je županija 41 godinu nakon izgradnje iz različitih izvora osigura  35 milijuna kuna i preuzeli smo svu odgovornost za realizaciju projekata obnove Doma - poručuju iz Županije. 

Župan Čačić u svom pismu se dotaknuo i pandemije uzrokovane koronavirusom. - Iskreno Vam svima zahvaljujem na strpljenju i izuzetnoj disciplini, čime ste i sami pridonijeli dobrim rezultatima u našoj Županiji. Svjesni smo kako je Vama zasigurno najteže palo što niste imali te još uvijek imate vrlo ograničene mogućnosti posjeta i druženja sa svojim najmilijim. No, mogu Vam obećati da će nam briga o osobama starije životne dobi i dalje ostati prioritet. I dalje ćemo davati svoj maksimum kako bismo vam osigurali adekvatnu zaštitu u ovim izazovnim vremenima te ugodnu životnu sredinu i skrb – istaknuo je župan Čačić u svom pismu korisnicima.  

Komentari