Korisnici socijalne pomoći iz Lepoglave počeli raditi za opće dobro

Objavljeno: 16.07.2014. 16:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Nakon provedenog informiranja i edukacije, s radom su za opće dobro u gradu Lepoglavi počeli korisnici socijalne pomoći.

Koristeći zakonske mogućnosti Grad Lepoglava je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Ivanec za sve radno sposobne korisnike socijalne pomoći sa svog područja organizirao opće koristan rad, kojim će, uvjetno rečeno, navedeni korisnici zaraditi svoja socijalna primanja.

Odnosi se to samo na radno sposobne korisnike socijalne pomoći koji su u Lepoglavi angažirani na uređenju javnih površina u gradskom vlasništvu.

- Svi angažirani na radovima za opće dobro prošli su edukaciju zaštite na radu te su osigurani od bilo kakvih nezgoda koje im se mogu dogoditi prilikom dolaska na rad, tijekom rada i odlaska kućama – pojasnio je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač dodavši kako su im za rad osigurani alati te dio radne odjeće.

Formirane su tri grupe s gradskih područja orijentiranih centru Lepoglave, koje trenutno uređuju gradske javne površine, ali će po potrebi pomagati i nemoćnim korisnicima socijalne pomoći, odrađujući tako, zakonom propisanih, od minimalnih 30 do maksimalnih 90 sati mjesečnog rada za opće dobro.

- Grupe formiramo prema mjestu stanovanja tako da će korisnici s područja Lepoglave uglavnom raditi u Lepoglavi, oni s područja Kamenice u Kamenici, a s višnjičkog područja u Višnjici. Na taj ćemo način smanjiti troškove njihova putovanja – dodao je Kovač ističući kako će dio na radu za opće dobro angažiranih korisnika socijalne pomoći biti upućen na osposobljavanje za rad određenim alatima, što će ih učiniti konkurentnijima u traženju posla.

Komentari