Korizmeni susreti župnih suradnika u Varaždinskoj biskupiji

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.02.2013. 14:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: biskupija-varazdinska.hr

U razdoblju od 16. veljače do 16. ožujka, a prigodom Godine vjere, Varaždinska biskupija priređuje pet korizmenih susreta s vjernicima laicima - suradnicima u župnim ekonomskim i pastoralnim vijećima.

Na prvom susretu, održanom u subotu, 16. veljače okupili su se predstavnici župnih ekonomskih vijeća iz 105 župa biskupije, kojima je biskup Mrzljak zahvalio na svemu što čine u suradnji s upraviteljima župa.

Iduća tri susreta namijenjena su za predstavnike župnih pastoralnih vijeća, i to u subotu 23. veljače za članove iz župa Đurđevačkog, Koprivničkog, Ludbreškog i Virovskog dekanata; u subotu 2. ožujka za članove iz župa Čakovečkog, Donjomeđimurskog i Gornjomeđimurskog dekanata, te u subotu 9. ožujka za članove iz župa Bednjanskog, Donjovaraždinskog, Gornjovaraždinskog i Varaždinsko-topličkog dekanata.

Posljednji susret u subotu, 16. ožujka namijenjen je članovima katoličkih laičkih udruga i pokreta te molitvenih zajednica koje djeluju u župi. Na sve susrete pozvani su i dekani ili neki drugi svećenici iz dekanata.

Svi susreti imaju isti tijek. Počinju u 10 sati predavanjem i razgovorom u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije, Zagrebačka 3 u Varaždinu. Nakon predavanja sudionici imaju prigodu za ispovijed i pripremu za svetu misu u katedrali Uznesenja BDM, koju predvodi varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Komentari