projekti općine

Korotaj: "Stimulirat ćemo poduzetnike koji budu zapošljavali mlade radnike"

Objavljeno: 17.09.2016. 12:15

Povodom Dana Općine Cestica održana je jučer svečana sjednica u Sportskoj dvorani Osnovne škole Cestica. Nakon što su uvodnu riječ imali predsjednik Općinkog vijeća Općine Cestica, Darko majhen te načelnik Mirko Korotaj, a nakon njega i gosti, podijeljene su i nagrade i priznanja ua 2016., a sve to je popratio kulturno-umjetnički program.

- Drago mi je da je Općinsko vijeće prihvatilo financiranje radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola, a za taj projekt smo uložili 188 tisuća kuna. Na taj način pomažemo roditeljima i djeci, ali i potičemo mlade da ostanu živjeti u Općini - izjavio je načelnik.

Načelnik Mirko Korotaj kazao je kako je bitno istaknuti i stipendiranje studenata koje provodi Općina. Tako se stipendiraju studenti 2., 3., 4. i 5. godine studija, a za 1. godinu postoji 5 stipendija po socijalnoj kategoriji.

Nastavlja se i s uređenjem Gospodarske zone Cestica.

- Najbitnije je zaposlenje, jer na taj način ljudi mogu ostati živjeti ovdje. Napominjem da su se pojavila i dva nova investitora iz Njemačke, koja će kroz dvije godine zaposliti dodatnih 50 ljudi, uz trenutno 130 zaposlenih - objasnio je načelnik.

Za kraj je kazao kako će i stimulirati poduzetnike koji budu zapošljavali mlade radnike i to kroz oslobođenje plaćanja komunalne naknade te taksi.

Komentari