STUDENTSKI SPORT

Košarkaši Sveučilišta Sjever izborili polufinale jakog turnira u Moskvi

Objavljeno: 02.06.2019. 09:10

Zadnja izmjena: 02.06.2019. 09:11

Košarkaška ekipa Sveučilišta Sjever izborila je polufinale na jakom međunarodnom košarkaškom turniru International Student Basketball Cup u Moskvi.

Nakon početnog poraza protiv ekipe iz China Taipei sveučilišta, uslijedile su dvije pobjede protiv druge i treće ekipe Rusije. Ulazak u polufinale veliki je uspjeh za Studente Sveučilišta Sjever. - Polufinale iz snova! Moji studenti ostavili su srce na terenu! Savršeni momčadski pristup igri uz bezpoštednu borbu za svaku loptu donijeli su ovu pobjedu. Zajedništvo naših igrača na terenu i izvan njega donio je ovo veliko slavlje, izjavio je odmah nakon utakmice Nedeljko Pavlec, predsjednik Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever.

Trener Dražen Cesar ovako komantira posljednju pobjedu. - Znali smo s kojima karakteristika ekipe se susrećemo, da moramo pasevima rješavati press, da moraju svih pet igrača preuzeti odgovornost u prijenosu i da moramo raditi svih 40 minuta i ne odustajali niti u jednom trenutku i imati povjerenje jedni u druge. Ovo je bila ekipa koja je bila daleko najagresivnija do sad. Svih 40 minuta te gaze, ne dozvoljavaju lagan pas, moraš se za svako dodavanje namučiti a za koš dodatno raditi. Ovo je bila tekma gdje smo u početku gubili, morali smo mijenjati obranu u zonsku jer su nas probijali ali smo se konsolidirali i otišli sa +1 na kraju prve četvrtine. Za dalje dogovor je bio da loptu prevodi i kreira napad igrač kojeg čuva njihov najviši i u jednom trenutku otišli na plus 10 ali presingom zadnje dvije minute smanjili na samo 38:41. Sad se trebalo smirit, izdržati prve minute, opterećeni faulovima i ozljedom Putara ali nas lome rade seriju 8:0 i u jednom trenutku odlaze na plus 8.To nam je bio signal da moramo se vratiti na čovjeka bez obzira na gore navedene probleme i uspijemo se vratit u trećoj koja završava 60:61. Zadnja četvrtina je priča za sebe, dečki su izvukli zadnji atom snage i dobili 13 razlike. Uz standardne nositelje, imali smo pet igrača s dvocifrenim učinkom. izvrsna partija Kuzmića s 19 i Nakića s 11 koševa, kojima se pridružio Putar do ozljede. Danas je na redu polufinale protiv najbolje ekipe turnira Srbije, najavio je Cesar.

Košarkaši Sveučilišta Sjever sudjeluju na jakom međunarodnom košarkaškom turniru u Moskvi zahvaljujući koordinatoru za sport u Sveučilište Sjever Nedeljku Pavlecu i generalnom tajniku HAS-a Davoru Habljaku, koji i predstavljaju Hrvatsku na turniru.

Komentari