otvorenje igrališta

Košarku, rukomet, tenis, odbojku i nogomet učenici Druge gimnazije od danas će igrati na novom vanjskom igralištu

Objavljeno: 08.09.2016. 11:51

Zadnja izmjena: 08.09.2016. 12:01

Foto: Sonja Ognjenović

Druga gimnazija Varaždin dobila je novo vanjsko sportsko igralište, izgrađeno od gumenih obloga i akrilnog premaza, a predviđeno je za košarku, rukomet, tenis, odbojku i nogomet. Danas je igralište i službeno otvoreno.

- Nije ključno da učenici sportske gimnazije samo imaju bolje uvjete, nego nam je apsolutni cilj da se što više učenika uključi u školski sport. Iz tog razloga smo ove godine krenuli i u ozbiljniju suradnju sa NK Varaždin, sa ženskim RK Koka Varaždin i sa plesnim studijom Varaždin. Pokušavamo spojiti školu i civilni sportski sektor, a sve u svrhu primicanja školskog sporta i veći poticaj svih učenika da se uključe u sport - izjavila je Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

Igralište je, uz ravnateljicu Druge gimnazije, otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je tom prilikom pohvalio odlične rezultate učenika i poseban uspjeh 4. mjesto na ovogodišnjem natjecanju Euro Uefa School 2016. u Francuskoj.

- Zadovoljni smo radom Druge gimnazije Varaždin te dajemo podršku sustavnom radu na području sporta i uključivanja učenika u što većemu broju u školski sport pa je odobrena investicija izgradnje ovog vanjskoga multifunkcionalnog igrališta – istaknuo je župan Štromar te dodao kako je Županija financirala projekt s 288 tisuća kuna, dok je ukupna investicija vrijedna preko 400 tisuća kuna.

Otvorenju igrališta prisustvovali su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet, zamjenik župana Alen Kišić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i ostali.

Komentari