Kosor u Jalžabetu: Gospodarstvo se oporavlja

Objavljeno: 20.09.2011. 13:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Premijerka Jadanka Kosor posjetila je Kaštelanec u općini Jalžabet gdje je otvorila novu farmu i dva nova repro centra tvrtke Stočar u vlasništvu Veterinarskog centra Varaždin.

Premijerka Jadranka Kosor primjer ulaganja tvrtke Stočar u Kaštelancu iskoristila je kako bi naglasila uspješnost programa gospodarskog oporavka kojeg je prije godinu i pol donijela Vlada.

- Program gospodarskog oporavka se provodi i daje rezultate. To se ne može iskazati samo u suhoparnim brojkama. Vlada ne otvara radna mjesta nego stvara uvjete za otvaranje radnih mjesta. Dakle, za tango je potrebno dvoje. Da bi radna mjesta mogla biti otvorena trebaju se uključiti i lokalna uprava i ljudi koji znaju koji su projekti važni i kako ih provesti. Ovaj projekt je dokaz da je Vlada imala snage pomoći onima koji žele ulagati, onima koji znaju i mogu - istaknula je premijerka Kosor.

Premijerka Kosor u općini Jalžabet razgledala je i novu poduzetničku zonu koja će uskoro biti otvorena. Vlada je naime općini Jalžabet donirala 85 hektara državnog zemljišta te pomogla uređenje poduzetničke zone sa 2,4 milijuna kuna.

Izvjestila je i da je taj projekt pao na plodno tlo jer će u Poduzetničkoj zoni Jalžabet biti smješten distributivni centar tvrtke Calzedonia za ovaj dio Europe koji će zapošljavati više od 150 ljudi. Riječ je u ulaganju vrijednom 80 milijuna eura.

Komentari