Načelnik Općine Vinica prijetio smrću županu Štromaru?

Objavljeno: 19.01.2011. 14:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Načelnik Općine Vinica navodno je u nekoliko navrata prijetio smrću varaždinskom županu, Kostanjevac odgovara da je riječ o lovu na vještice.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac u proteklih je nekoliko mjeseci navodno nekoliko puta indirektno prijetio smrću varaždinskom županu Predragu Štromaru. Kaznenu prijavu protiv Kostanjevca podnio je sam župan Štromar.

- Nisam izravno čuo prijetnje ali mjesecima su me ljudi izvještavali o njegovim prijetnjama. Svaki put kad malo popije odmah se sjeti mene i svima koji se nađu u njegovoj blizini tvrdi da će me ubiti. Kostanjevac inače ima fiksaciju na mene. Optužuje me da sam mu dao otkaz iako je prihvatio sporazumni raskid ugovora i primio otpremninu kad je odlazio iz županije. Inače se ne obazirem na njega ali ipak sam ga prijavio jer mi kontinuirano prijeti već mjesecima i želio sam da to prestane – rekao je za eVarazdin.hr župan Štromar.

Kostanjevac je inače član HDZ-a i do nedavno je bio zaposlenik Upravnog odjela za poljoprivredu Varaždinske županije. U studenom prošle godine prihvatio je sporazumni raskid ugovora, isplaćena mu je otpremnina te je nakon više od 11 godina rada napustio Varaždinsku županiju. Nakon odlaska iz županije nekoliko je puta javno optužio župana da ga je natjerao da ode iz županije.

>> Kostanjevac: Nakon 11 godina istjeran sam iz Županije

Iz PU varaždinske potvrdili su da u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu provode kriminalističko istraživanje vezano uz događaje koji su se dogodili u rujnu i studenom prošle godine kad je Kostanjevec navodno prijetio županu Štromaru. Glasnogovornik PU varaždinske Igor Planinc rekao nam je da ne želi prejudicirati rezultate istrage.

Kostanjevac pak tvrdi da su priče o prijetnjama izmišljotina i da ga župan pokušava diskreditirati zato jer je član HDZ-a i zato jer već tri mandata vodi Općinu Vinica u kojoj živi i župan.

- To što radi Štromar je najobičniji progon i lov na vještice. On je jedno najobičnije smeće i nenormalni čovjek. Njegove gnjusne, bolesne prijave i izjave uopće neću komentirati. Želudac me boli od njega. Prvo mi je dao otkaz, a sad me pokušava dokrajčiti – rekao nam je načelnik Kostanjevac.



Komentari