načelnik općine vinica

Kostanjevac Štromaru uputio otvoreno pismo: "On je osobno dao? Njegovo je ministarstvo? U 21. stoljeću?"

Objavljeno: 03.10.2019. 15:32

Zadnja izmjena: 03.10.2019. 15:41

Nakon priopćenja ministra graditeljstva Predraga Štromara, u kojemu je riječ ulaganjima Ministarstva graditeljstva na području Općine Vinica, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac javnosti se oglasio otvorenim pismom.

Poštovani potpredsjedniče Vlade Republike Hrvatske i ministre graditeljstva  i prostornog uređenja,

Vi ne samo što iznosite neistine, već ste pomiješali lončiće tako da ovo Vaše priopćenje koje je dato, je doista najveća laž i izmišljotina koja se ne dolikuje jednom potpredsjedniku Vlade i ministru.  Ministar bi morao  znati da općina Vinica s energetskom obnovom kako Područne škole u Gornjem Ladanju, tako i Srednjom školom "Arboretum Opeka" u Marčanu nema ama baš nikakve veze, jer osnivač tih škola je Varaždinska županija. Također spominjanje 380 tisuća kuna za sanaciju klizišta na području Općine Vinica je istina, ali zaboravili ste spomenuti kako se radi o klizištu u privatnom vlasništvu i na privatnoj parceli što opet sa Općinom nema nikakve veze.

Fiskalno izravnanje po kojem je Općina Vinica dobila 2,5 milijuna nastavak je nebulozne izjava i pripisivanje zasluga što  sa dotičnim gospodinom opet nema nikakve veze, jer je fiskalno izravnanje donijela HDZ-ova Vlada premjera Andreja Plenkovića. Druge detalje iz njegove izjave doista ne mislim komentirati, ali mislim da način pisanja priopćenja, kako je „on osobno dao“,  „moje ministarstvo je odobrilo“, postaje doista smiješno od nekoga na tako visokoj poziciji  u 21. stoljeću.

Međutim, najgora od svih neistina je opet pripisivanje zasluga, i to zamislite sebi, za dodjelu vatrogasne cisterne DVD-u Vinica, s čim odgovorno tvrdim da nema nikakve veze, a kamoli bilo kakve zasluge. Istina je da je on vodio raznorazne spletke i špekulacije s cisternom u vremenu kada je bio župan i kada je bila kukuriku Vlada, ali je također istina da za rješavanje slučaja cisterne osobno zaslužan premjer i predsjednik Vlade  gospodin Andrej Plenković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta gospodin Darko Horvat i ravnatelj robnih zaliha gospodin Damir Juzbašić.

Dakle, ove neutemeljene izjave, dodatno potvrđuju i dokazuju kako netko može biti negdje i u nekom vremenu čak i na visokoj i odgovornoj poziciji, ali da li je dorastao za istu, prepuštam svima vama da o tome odlučite. Ja kao načelnik očekujem i znam da će na te laži sigurno reagirati  vatrogasci i članovi DVD-a Vinica koji svoje živote izlažu za druge, štiteći i braneći kako ljude tako i imovinu od požara i drugih nepogoda i to besplatno, volonterski. Kako oni tako niti ja ne zaslužujemo takav tretman sitnih političkih spletkaroša i lažljivaca, tako da ja sa ovi svojim priopćenjem prekidam komentirati sve daljnje Štromarove izjave, jer smatram da on to nije ničim zaslužio.

Načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac

Komentari