izgradnja novih tribina

Kostanjevac: ''Zbog bahatosti i politikanstva bivših čelnih ljudi naš se klub skoro ugasio''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2019. 13:31

Zadnja izmjena: 12.09.2019. 13:32

Pokraj igrališta nogometnog kluba Vinica započeli su radovi na izgradnji novih montažnih tribina kapaciteta 300 sjedećih mjesta. Projekt izgradnje tribina ukupne vrijednosti 458.441,00 kn realizirati će se osiguranjem sredstava LAG-a Sjeverozapad.

Sredstva su osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u maksimalnom iznosu od 252.000,00, dok će ostatak u iznosu od 206.441,00 kn financirati Općina Vinica iz svog proračuna, a za što će Općina slijedeće godine tražiti povrat u maksimalnom iznosu 70%, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

- Ove tribine biti će svakako jedna novina za naš nogometni klub, iako se zbog izuzetno velike neodgovornosti, bahatosti ili politikanstva bivšeg predsjednika nogometnog kluba Božidara Šipeka, športskog diretkora Stanka Lazara i ostalih, ali i uz svesrdnu pomoć potpredsjednika Vlade Predraga Štromara skoro ugasio - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac i dodao kako se nije smjelo dogoditi da se ekipa ne takmiči ni u jednom županijskom rangu takmičenja. Kako je dodao, kroz program Općine Vinica i razvoja športa zacrtana je izgradnja novog športskog centra u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna.

Komentari