"Izaziva se osjećaj nesigurnosti"

Kostanjevec izražava sućut, ali apelira da se mjesto tragedije romske djece ne povezuje Općinom Vinica

Objavljeno: 04.05.2016. 14:01

Zadnja izmjena: 04.05.2016. 16:59

Foto: Arhiva

Općina Vinica duboko suosjeća s obiteljima prije par dana tragično stradale djece u naselju Roma u Strmcu. Međutim, kao načelnik Općine moram reagirati na natpise i izvještavanja u medijima  koji su prenijeli  informaciju kako se tragedija dogodila u naselju Donje Vratno na području Općine Vinica, stoji u priopćenju za medije koje stiglo iz Općine Vinica, a koje potpisuje načelnik Marijan Kostanjevec.

- Moram još jednom  naglasiti da područje  na kojem  se nalazi naselje Roma teritorijalno ne pripada području  Općine Vinica  i nema nikakve veze s Općinom Vinica jer je to područje još 1997. godine izmjenama i dopunama Zakona o područjima županija , gradova i općina pripalo području Općine Petrijanec - kaže Kostanjevec. 

Naselje je udaljeno više od 2 kilometra

Već su više puta, kako u nastavku ističe, upozoravali na činjenicu kako je "nečijim  nepoznavanjem situacije na terenu, a time i neznanjem te administrativnom pogreškom" naselju Roma dodijeljena adresa Donje Vratno - dio, a što, napominje, "ne može biti jer je naselje Donje Vratno samo jedno i ono pripada području Općine Vinica , a romsko naselje od tog je naselja udaljeno više o 2 km".

- Iako je  Područni ured za katastar Varaždin i službeno obavijestio sva javnopravna tijela o  toj činjenici, opet dolazimo u situaciju da  se netočnim informiranjem o mjestu nesretnog događaja, kod stanovnika naselja Donje Vratno izaziva osjećaj nelagode i nesigurnosti - naglašava vinički načelnil.

 Apelira zbog svega da se naselje Donje Vratno na području Općine Vinica ne dovodi ni u kakvu vezu sa događajima na području  naselja Roma  koje se nalazi na području Općina Cestica i Petrijanec.

Komentari