Ulica Miroslava Krleže 1a

Kotlovnica u Krležinoj spremna za sezonu grijanja, u tijeku završni radovi

Objavljeno: 31.08.2019. 14:16

Zadnja izmjena: 31.08.2019. 14:16

Radovi na pilot projektu izgradnje kotlovnica kojima upravlja Vartop Varaždin u Ulici Miroslava Krleže 1a pri samom su kraju, a kotlovnica će biti spremna za sezonu grijanja.

- Kotlovnica je već 15. kolovoza bila testirana i ona već može raditi. Ovo je dovršetak radova i s 1. listopada možemo započeti sezonu grijanja. Onda će se vidjetili koliko će računi zapravo biti manji. Dokazat ćemo ono što smo cijelo vrijeme govorili da će sam input energeneta u ovaj sustav ovdje biti za 50 posto manje - rekao je dogradonačelnik Zlatan Avar, te dodao kako su se danas na vrh zgrade dizala sidra i učvršćivači za kolektore.

Mario Lešina iz GLAS-a istaknuo je kako je to novi sustav grijanja u gradu te da se nada da će se aplicirati i u drugim zgradama.

- Prije dvije godine, koncept je bio da Vartop kao gradsko poduzeće postane vodeći distributer u toplinarstvu u gradu Varaždinu, gdje profit nije prioritet. Želimo da se cijene grijanja ustabile na jednu normalnu razin - rekao je Lešina.

Podsjetimo, vrijednost projekta je 4 milijuna kuna s PDV-om, a računi bi stanarima novom kotlovnicom trebali biti niži za 15 do 20 posto.

Komentari