u hotelu "crnković"

Krajem siječnja u Ludbregu će se održat 28. Međunarodna izložba vina - prijavite se

Objavljeno: 08.01.2020. 11:16

Zadnja izmjena: 08.01.2020. 11:19

Posljednjeg petka u mjesecu siječnju u Ludbregu će biti otvorena 28. Međunarodna izložba mladih vina.

Izložba će tradicionalno biti otvorena u hotelu “Crnković” u 17 sati. Vinari sudjelovati mogu s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce.

Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko ili slatko). Uzorci će se prikupljati u subotu 11. siječnja od 12 do 20 sati i u nedjelju 12. siječnja od 10 do 20 sati u hotelu “Crnković”. Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.
Samoj izložbi vina već tradicionalno prethodit će i blagoslov grančica i proslava Vincekovog u nedjelju 19. siječnja u 12 sati kod kipa svetog Vinka, zaštitnika ludbreškog vinogorja.

Komentari