9. MOP ŠPANCIRFEST

Kreativnim radionicama završen 9. MOP Špancirfest – festival multimedije

Objavljeno: 20.10.2020. 19:19

Zadnja izmjena: 20.10.2020. 19:23

Proteklog je tjedna u Varaždinu održan deveti po redu MOP Špancirfest – festival multimedije. Riječ je o festivalu koji njeguje obrazovni i intelektualni razvoj zajednice kroz promicanje multimedije i digitalne kulture. 

Tako je u četvrtak, 15. listopada u HNK-u Varaždin festival otvoren interdisciplinarnim nastupom umjetničkog kolektiva pod nazivom „Zajedno“. Ostatak festivala bio je posvećen radionicama i predavanjima na kojima je sudjelovalo više od pedesetak zainteresiranih sudionika s kojima su radili stručnjaci i umjetnici poput fotografa Tomislava Možea, zatim Ivana Lušičića – Liik-a, ali i ekipe iz Agencije 404 te Kickass studija. U suradnji s HDD-om održana je i radionica za djecu o stop animaciji Lego kockama.

Organizator festivala je Udruga MOP Sveučilište Sjever, a uz podršku i pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Varaždina, Grada Varaždina, Sveučilišta Sjever i Studentskog zbora Sveučilišta Sjever. Partneri festivala su HNK u Varaždinu, Koncertni ured Varaždin, Gradski muzej Varaždin, POU Varaždin i Kino Gaj, te udruge Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4.

 

 

 

 

Komentari