11. VAFI & RAFI

Kreće 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Objavljeno: 27.05.2020. 17:54

Zadnja izmjena: 27.05.2020. 18:10

Sljedeći tjedan počinje 11. VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, koji će biti održan od 1. do 7. lipnja, najavljeno je danas u Gradskoj vijećnici u Varaždinu. Prva je to manifestacija koja će javnosti otvoriti svoja vrata i to u ponedjeljak 1. lipnja s početkom u 20 sati.

Nakon što su zadnjih dva mjeseca organizatori iz udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA prilagođavali izvedbu ovogodišnjeg VAFI & RAFI festivala, predstavljen je program koji će započeti u ponedjeljak, 1. lipnja u 20 sati u prostoru Centra za mlade Varaždin – P4 u Preradovićevoj ulici. Službeno otvaranje započet će predstavljanjem izložbe „Studentski bubregi“ autorskog tima LIGO. 

Uz autorski tim LIGO javnosti će se predstaviti i mlada varaždinska udruga Kuća kreativnih inovacija. 

Veliki posao odradili su selektori Festivala – Jasenka Ježovita-Mlinarić i Slave Lukarov u VAFI sekciji, te Dubravka Kalinić Lebinec, Ana Sever i Barbara Zupičić u RAFI sekciji. Pogledati preko tisuću pristiglih animiranih filmova iz više od 85 zemalja svijeta zahtijeva višemjesečni trud, a kako bi žiri pogledao one najbolje koje ćemo imati prilike pogledati u sklopu službenih emisija. Na čelu ovogodišnjeg VAFI žirija je Veljko Popović, nagrađivani animator iz Splita, zatim Maya Yonesho animatorica iz Japana te predstavnice Ciarda Tobin i Jayne Foley iz Fresh Film Festivala koji se održava u Irskoj, koja je ujedno zemlja partner ovogodišnjeg VAFI & RAFI festivala. 

Ne smijemo zaboraviti ni stalni žiri koji dodjeljuje Plavi VAFI filmovima koji najviše promoviraju dječja prava. 

Prva veća manifestacija u Varaždinu započinje javnim otvaranjem u ponedjeljak, a nastavlja se putem televizijskih emitiranja i online praćenjem. Tako na nacionalnom nivou emisije sa službenim projekcijama možete popratiti od 4. do 7 lipnja na RTL kockici i to u jutarnjem terminu u 11 sati te popodnevnom u 15.30 sati, a nakon emitiranja emisije će biti dostupne na platformi RTL Play. Program će preuzimati i neke lokalne tv postaje.

Nakon varaždinskog dijela festivala očekuje nas RAFI dio u Rijeci najesen kad se za to stvore uvjeti.  

Varaždinu na projekcijama koje će biti besplatne i otvorene za javnost, a u suradnji sa suorganizatorima Festivala POU Varaždin, odnosno kinom GAJ. 

 

Komentari