REKREACIJA

Kreće besplatni projekt Vježbaj i ostani zdrav! udruge „Bolji dom“

Objavljeno: 24.01.2020. 15:11

Zadnja izmjena: 24.01.2020. 15:15

Udruga za skrb o starijim i nemoćnim osobama „Bolji dom“ Gornji Kneginec dobila je bespovratna sredstva Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike za projekt „Vježbaj i ostani zdrav!“, u okviru dodjele jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu.

Vrijednost projekta je ukupno 70.000 kn, a odnosi se na provođenje programa povećanja tjelesne aktivnosti starijih osoba koje za krajnji cilj ima poboljšanje njihovog zdravstvenog statusa.
Projekt uključuje besplatne treninge i vježbanje za umirovljenike punih šest mjeseci u 2020. godini. Treninzi su prilagođeni dobnoj skupini.
Razna istraživanja potvrdila su da vježbanje kod starije populacije smanjuje rizike od kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara, hipertenzije, prekomjerne tjelesne težine, dijabetesa tipa 2, osteoporoze, tumora debelog crijeva, anksioznosti i depresije, inkontinencije i još mnogih drugih oboljenja.

Prvi rezultati vidljivi su već nakon nekoliko tjedana i motivacija su za daljni rad. Istraživanja također potvrđuju i da je vježbanje za starije osobe također važno iz nekoliko razloga:

  1. Smanjenje rizika pada i posljedičnih ozljeda
  2. Sprječava ili ublažava funkcionalna ograničenja
  3. Učinkovita je terapija za mnoga kronična oboljenja.

Treninzi se održavaju od 1. veljače i to na dvije lokacije u gradu Varaždinu:
Dvorana „Srednjoškolac“ Ulica kralja Petra Krešimira IV. 8, prostori Savate kluba „Šimunec-Gym“ Varaždin gdje treninge vodi trener Predrag Šimunec
o jutarnji termini: utorak i četvrtak od 8,30 do 9,30 sati

Dvorana „FizioPRO“, Frana Kurelca 5, gdje vježbe vodi viši fizioterapeut Tatjana Gužvinec o popodnevni termin: srijedom od 17,00 do 18,00 sati
Projekt uključuje i testiranje te konzultacije svakog polaznika od strane liječnika specijaliste.
Sva oprema je osigurana od strane udruge, a svakog polaznika očekuje i poklon!
Ovim putem pozvaju sve umirovljenike da im se jave i pridruže u vježbanju i to na mail udruge [email protected] ili direktno na brojeve mobitela +385959041044 (Predrag) ili +385992603007 (Tatjana).

Komentari