Na području Općine Petrijanec

FOTO Kreće energetska obnova društvenog doma u Novoj Vesi

Objavljeno: 12.10.2018. 16:16

Zadnja izmjena: 12.10.2018. 18:27

Foto: Viktor Hranić

Općina Petrijanec dobila je bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt „Energetska obnova zgrade Društvenog doma" u Novoj Vesi.

Ugovor o dodjeli 314 tisuća kuna danas je u Društvenom domu u Novoj Vesi Petrijanečkoj potpisao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. 

- Ovaj dom je izgrađen 1989., a od onda nije bio obnavljan, a danas nam je ministar Štromar uručio ugovor o sufinanciranju u iznosu od 42 posto, a ukupan iznos projekta je negdje oko 730 tisuća kuna. Na domu će se izgradit nova ovojnica fasade, izmijenit će se prozori, ide izolacija stropa prema tavani i dio izolacije prema podrumu, a u ovom zahvatu ćemo promijeniti i krov. Imamo već prijavljen i novi projekat, a to je energetska obnova sportskog objekta u Novoj Vesi gdje se traži sufinanciranje od 50 posto, a investicija je isto negdje oko 700 tisuća kuna - izjavio je načelnik Željko Posavec.

Sada mogu slobodno reći građanima da pritišću načelnike i gradonačelnike da im se urede naselja, da traže ono što trebaju kako bi kvalitetnije i bolje živjeli, jer sredstava ima. Do sredstava se može doći. Sada je sve na gradonačelnicima, načelnicima i županu da rade, da iskoriste ta sredstva i da pomognu našim građanima - zaključio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Komentari