danas potpisan ugovor

Kreće energetska obnova zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.11.2017. 16:11

Zadnja izmjena: 07.11.2017. 16:13

Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec danas su u Županijskoj palači u Varaždinu potpisali Željka Marković-Bilić, ravnateljica Osnovne škole Veliki Bukovec, i Filip Pluščec ispred zajednice ponuditelja Pludux art, Plin-projekt i obrt Elektro-Pozaić.

Potpisivanju ugovora za projekt, koji se sufinancira sredstvima iz EU fondova, prisustvovali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak.

Projekt energetske obnove OŠ Veliki Bukovec vrijedan je 4,6 milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU, 1,2 milijuna kuna će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 905 tisuća kuna će biti osigurano iz županijskog proračuna.

Osnovna škola Veliki Bukovec, koju pohađa 264 učenika, potpunosti će biti energetski obnovljena. Osim što će biti zamijenjena vanjska stolarija i povećana toplinska zaštita ovojnice zgrade te ugrađen novi, visokoučinkovit sustav grijanja, ugrađeni će biti fotonaponski moduli za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.

 

 

 

 

Komentari