Temeljem odluke gradonačelnika i ove će godine Grad Lepoglava prigodom nadolazećih božićnih blagdana umirovljenicima slabijeg imovinsko-socijalnog statusa s gradskog područja isplatiti prigodan novčani dar odnosno božićnicu.

Ove godine u iznosu od 200 kuna. Isplata božićnica počet će u ponedjeljak, 23. studenoga 2020. i trajati do 23. prosinca 2020. godine, a pravo na njenu isplatu imaju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čija mirovina je manja ili jednaka iznosu od 1.800 kuna.

Umirovljenici koji zadovoljavaju kriterij za isplatu gradske božićnice trebaju se u navedenom periodu, radi njene isplate, javiti u Jedinstveni upravni odjel Grada Lepoglave, Antuna Mihanovića 12. Pri tom su dužni predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine. Ako božićnicu u ime umirovljenika podiže druga osoba dužna je također predočiti osobnu iskaznicu umirovljenika kojem se isplaćuje božićnica te odrezak njegove zadnje mirovine.

- Brinući za osobe starije životne dobi, a posebice one slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, i ove ćemo godine isplatiti božićnice za umirovljenike. Iznos božićnica podigli smo sa 100 na 200 kuna sa željom da ta pomoć u što većoj mjeri pomogne da našim umirovljenicima nadolazeće blagdane učinimo radosnijima – poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. Inače, ovo je već drugi prigodan novčani dar koji Grad Lepoglava isplaćuje umirovljenicima u ovoj godini. Naime, isti iznos novčanog dara, a riječ je o 200 kuna, Grad je isplatio umirovljenicima i prigodom uskrsnih blagdana. Ukupno će tako umirovljenici slabijeg socijalno-ekonomskog statusa od Grada Lepoglave u ovoj godini dobiti 400 kuna prigodnog novčanog dara.

Komentari

20.11.2020. 18:39h Zadnja izmjena: 20.11.2020. 18:45